TVA: BE 0822.883.860

eFactori: Uw klanten kunnen uw aanbiedingen nu online ondertekenen!

14/09/2023 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug eFactori: Uw klanten kunnen uw aanbiedingen nu online ondertekenen!

De administratie van je onderneming eenvoudiger maken en vlotter laten verlopen, dat is het hoofddoel van eFactori. Om dit nog eenvoudiger te maken, is het mogelijk om je documenten digitaal te laten ondertekenen. Je klanten kunnen online je document raadplegen via een beveiligde link en onmiddellijk hun handtekening plaatsen. Zo hoeft een klant je offerteniet meer af te drukken en door te sturen, of kan je op locatie bestelbonnen en leveringsbonnen laten ondertekenen op een tablet.

Documenten laten ondertekenen door de klant

Stap 1: ondertekenknop in je e-mail

Wanneer je een document via e-mail doorstuurt naar de klant, ga je ook een beveiligde ondertekenknop meesturen in het e-mailbericht. Deze wordt automatisch aangemaakt in eFactori. 

Stap 2: aanvinken 'Handtekening door klant (of zaakvoerder)

Om de ondertekenknop te activeren, moet je bij aanmaak van je document onderaan de optie 'Handtekening door klant' aanvinken. Vink je ook 'Handtekening door zaakvoerder' aan, dan is er ruimte voor twee handtekeningen.

De mogelijkheid om een handtekening te plaatsen wordt dus enkel zichtbaar wanneer bij het aanmaken van een document de optie 'Handtekening door klant' aangevinkt is.

In de mailbox van de klant kan dit er als volgt uitzien:

Als de klant op de knop in de e-mail doorklikt, opent zich de factuur binnen eFactori omgeving. Links staat er een ondertekenvenster, waarin je via muisbeweging, touchpad of vinger (op tablet) een handtekening kan toevoegen. 

Na ondertekening verandert de status van de offerte in eFactori automatisch in 'Aanvaard'. Zodra de klant de offerte aanvaardt door online ondertekening, kan je deze niet meer aanpassen (zie hangslotsymbool). 

Een gratis versie voor het leven

Volledige versie vanaf 280 euro per jaar

In 2025 zijn bedrijven verplicht om hun facturen in elektronisch formaat te versturen.

Met eFactori kun je direct aan deze verplichting voldoen!

Terug