TVA: BE 0822.883.860

eFactori: De eenvoudigste manier om facturen te maken en te versturen!

30/08/2023 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug eFactori: De eenvoudigste manier om facturen te maken en te versturen!

Factureren kan een vervelend en tijdrovend proces zijn, maar het is cruciaal voor de financiële gezondheid van je bedrijf. Daarom hebben we besloten om je nieuwe, webgebaseerde factureringssoftware te bieden waarmee je je facturen eenvoudig en efficiënt kunt beheren. In de komende weken zullen we de nieuwe functies van de software beschrijven.

Een gratis versie voor het leven

Volledige versie vanaf 280 euro per jaar

Is elektronische facturatie verplicht?

Elektronische facturen moeten in Peppol-formaat worden opgemaakt en via het Peppol-netwerk worden verstuurd. Volgens de wetsvoorstellen die momenteel in omloop zijn over verplichte elektronische facturering, wordt het volgende tijdschema voorzien:

  • 1 juli 2024: grote bedrijven met een jaaromzet van meer dan €9 miljoen (exclusief btw) in 2023;
  • 1 januari 2025: bedrijven met een jaaromzet van meer dan €700.000 (exclusief btw) in 2023 of 2024, maar niet meer dan €9 miljoen (exclusief btw) in 2023;
  • 1 juli 2025: alle andere btw-plichtigen, met uitzondering van degenen die in aanmerking komen voor de btw-vrijstelling voor kleine ondernemingen en de forfaitaire regeling voor landbouwers;
  • 1 januari 2028: btw-plichtigen die in aanmerking komen voor de vrijstelling voor kleine ondernemingen en belastingplichtigen die onder de forfaitaire regeling voor landbouwproducenten vallen.

In 2025 zijn bedrijven verplicht om hun facturen in elektronisch formaat te versturen.

Met eFactori kun je direct aan deze verplichting voldoen!

Terug